Prima pagină » Adenovirusul se răspândește rapid printre copii. Adrian Marinescu: „Duce la complicații și forme severe!”

Adenovirusul se răspândește rapid printre copii. Adrian Marinescu: „Duce la complicații și forme severe!”

Un virus se răspândește rapid în România, mai ales printre cei mici: vorbim despre adenovirus. Medicii trag un semnal de alarmă!

by A. Ionut
0 comment
Adenovirusul se răspândește rapid printre copii

Adenovirusul se răspândește rapid printre copii! Simptomele pe care le dă infecția cu adenovirus sunt specifice, de cele mai multe ori, unei infecții respiratorii. Copiii pot face febră, pot avea vărsături sau tuse, dar și ochi roșii. În cazul în care febra, diareea sau vărsăturile nu încetează la tratamentul simptomatic după câteva zile, este important ca părintele să meargă la spital cu cel mic. Asta, bineînțeles, după ce a mers la un medic pediatru sau un medic de familie.

Există şi situații în care cei mici necesită internare, în cazul în care acest adenovirus dă complicații precum bronşiolita, pneumonia sau chiar conjunctivită.

Citeste si: VIDEO | Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici…

Adenovirusul se răspândește rapid printre copii si se transmite foarte ușor în comunități, precum grădinițe, școli sau chiar creșe. Este foarte important ca părinții să fie atenți la igiena celor mici și să se asigure că se spală foarte bine cu apă şi săpun.

Cum recunoaștem infecția cu adenovirus

  • febră
  • vărsături/tuse
  • simptome respiratorii
  • stare generală alterată
  • diaree

Complicațiile infecției cu adenovirus

  • bronşiolită
  • pneumonie
  • conjunctivită

Citeste si: SURSE: rocada guvernamentală ar putea avea loc în toamnă. Visul lui Marcel Ciolacu se clatină: Ucraina oprește rotativa de la București?

„Adenovirusurile cu siguranță nu sunt virusuri noi. Ele dau de multe ori răcelile comune, care trec în câteva zile, dar în același timp putem să avem pneumonie, sau otită, sau infecții digestive, infecții urinare și chiar meningită sau encefalită.

În cazul celor care au un sistem imunitar deficitar există riscul să apară complicații și forme severe de boală”, a explicat medicul infecționist Adrian Marinescu.

Sursa foto: doc.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?