Prima pagină » Alertă meteo de ploi torențiale, grindină și vijelii. Cod galben de vreme severă până la noapte

Alertă meteo de ploi torențiale, grindină și vijelii. Cod galben de vreme severă până la noapte

by B. R.
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 16 județe.  Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. ANM anunță vreme instabilă și în București. Este posibil să plouă după-amiaza şi seara, iar temperatura maximă va fi de 25-26 de grade Celsius. 

Meteorologii au emis, luni, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 16 județe, în intervalul 29 mai, ora 12.00 – 29 mai, ora 23.00. Potrivit ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni.

ANM a emis o prognoză meteo specială care vizează Capitala. Astfel, în intervalul 29 mai, ora 12.00 – 29 mai, ora 23.00, cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. 

Temporar vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40….50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade Celsius.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?