Prima pagină » Alina Gorghiu, după protestele magistraţilor: Mergem mai departe cu reforma pensiilor speciale. Camera Deputaţilor va vota această lege care este jalon şi responsabilitate în PNRR săptămâna viitoare

Alina Gorghiu, după protestele magistraţilor: Mergem mai departe cu reforma pensiilor speciale. Camera Deputaţilor va vota această lege care este jalon şi responsabilitate în PNRR săptămâna viitoare

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că se merge mai departe cu legea pensiilor speciale chiar dacă magistrații au protestat. Săptămâna viitoare va fi o săptămână de foc în Parlament, mai spune ministrul Justiției. Camera Deputaţilor va vota această lege care este jalon şi responsabilitate în PNRR. Gorghiu a mai precizat că discuţiile cu reprezentanţii din justiţie s-au referit la faptul că nicio pensie nu poate să depăşească salariul, că nu se vor crea noi categorii de pensii speciale, iar pensiile speciale se vor calcula pe baza principiului contributivităţii.

”Vă garantez că vom găsi soluţia echilibrată, astfel încât să avem această reglementare a pensiilor de serviciu odată pentru totdeauna tranşată. Legiferarea porneşte de la principiul care a revoltat întreaga societate şi anume că nicio pensie de serviciu nu poate să depăşească venitul obţinut în cursul perioadei de cotizare. Pe scurt, nicio pensie nu poate să fie mai mare decât salariul”, a spus ministrul Justiţiei într-o intervenţie la Antena 3.

Alina Gorghiu a arătat că sunt mai multe motive care au dus la această acţiune de suspendare a activităţii magistraților. 

”O parte este legată de etapizare, într-adevăr vârsta de pensionare poate fi o problemă pe care o contestă, în continuare, magistraţii, însă discuţiile au fost în parametrii pe care vi-i spun acum, şi anume nicio pensie nu poate să depăşească salariul, nu se vor crea noi categorii de pensii speciale iar pensiile speciale se vor calcula pe baza principiului contributivităţii. Vă spunem ce vom face la nivel de coaliţie, la nivel de guvern şi la nivel de Parlament. Săptămâna viitoare va fi o săptămână de foc în Parlament, Camera Deputaţilor va vota această lege care este jalon şi responsabilitate în PNRR”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Întrebată dacă greva magistraţilor este ilegală, ţinând cont că potrivit legii nu au voie să facă astfel de formă de protest, Alina Gorghiu a precizat că din declaraţiile şefului CSM, această formă de protest nu este una care blochează activitatea, ci este o formă de atragere a atenţiei factorilor decizionali.
 
„O luăm ca atare şi sperăm că această manieră de atragere a atenţiei să se finalizeze repede. Nu pot să vă răspund în aceşti termeni, de ilegal sau legal”, a completat ministrul, conform News.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?