Prima pagină » Chișinăul a anunțat că „a luat notă” de anularea decretului privind Transnistria. Decizia lui Putin seamănă teroare în Republica Moldova

Chișinăul a anunțat că „a luat notă” de anularea decretului privind Transnistria. Decizia lui Putin seamănă teroare în Republica Moldova

by B. R.
0 comment

Republica Moldova i-a răspuns lui Putin după ce a anulat decretul prin care Rusia recunoștea suveranitatea Chișinăului în problema Transnistriei. Republica Moldova cere în continuare retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul său.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova anunță că „a luat notă de decizia de abrogare a decretului privind politica externă a Federației Ruse din anul 2012”. Documentul abrogat prevedea și „căutarea unei soluții la problema transnistreană bazată pe respectarea suveranității Republicii Moldova”.

Ministerul a transmis că R. Moldova va „analiza cu atenție conținutul noii concepții” privind politica externă a Federației Ruse, de îndată ce aceasta „va fi făcută publică”. În ceea ce privește abordarea Republicii Moldova privind reglementarea transnistreană, ministerul de Externe de la Chișinău spune că țara  „rămâne ferm atașată unui proces de reglementare pașnică a conflictului”.

Cu două zile înainte de împlinirea unui an de la declanșarea invaziei, tiranul de la Kremlin a anulat un decret semnat la data de 7 mai 2012, care garanta respectarea suveranității, a integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei. Totul sub pretextul că „ar fi învechit”. Măsura vine în aceeași zi în care Volodimir Zelenski a avertizat că planul Rusiei este de a înlocui conducerea  prooccidentală a Moldovei. Astfel, Moscova și-ar dori să țină sub control Aeroportul din Chișinău, pentru a putea transporta soldați și echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?