Prima pagină » Ciucă: Includerea în Visa Waiver, un obiectiv de politică externă așteptat de mulți ani de români

Ciucă: Includerea în Visa Waiver, un obiectiv de politică externă așteptat de mulți ani de români

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că proiectul de lege depus în Senatul SUA, ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver, „creează o perspectivă certă” pentru realizarea acestui obiectiv. Acesta spune că Guvernul va continua să lucreze pentru îndeplinirea condițiilor tehnice.

„Proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver creează o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv de politică externă așteptat de mulți ani de români. În toate discuțiile și întrevederile cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii am subliniat cât este de important dreptul la libera circulație pentru mediul de afaceri și pentru cetățenii României, aliat puternic și de încredere al partenerilor transatlantici. În acțiunile noastre comune, în colaborarea bilaterală și la nivelul Alianței Nord-Atlantice, țara noastră a dovedit susținerea fermă a idealurilor și valorilor democratice, dar și angajamentul pentru progres și dezvoltare. Avem o colaborare excelentă cu Ambasada Statelor Unite la București și cu doamna ambasador Kathleen Kavalec, căreia îi mulțumesc pentru deschidere și susținerea proiectelor românești”, a scris premierul într-un mesaj pe Facebook.

Șeful Guvernului arată că includerea României în Programul Visa Waiver va fi, așadar, nu doar un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice, ci și un nou argument pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

„La nivelul Guvernului vom continua să lucrăm pentru îndeplinirea condițiilor tehnice. Am exprimat acest angajament al Guvernului inclusiv la întâlnirea avută recent cu asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA”, a precizat Ciucă.

„Avem susținerea partenerilor noștri, dar și voința politică și instituțională pentru a ne alătura Programului Visa Waiver cât mai curând posibil și a oferi antreprenorilor și tuturor cetățenilor români dreptul binemeritat de a călători fără vize în Statele Unite ale Americii”, a adăugat Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?