Prima pagină » Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu grupul parlamentar al minorităților naționale. Finanțarea organizațiilor și a proiectelor și programelor interetnice va cotinua și în acest an

Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu grupul parlamentar al minorităților naționale. Finanțarea organizațiilor și a proiectelor și programelor interetnice va cotinua și în acest an

by Maria I.
0 comment
Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu grupul parlamentar al minorităților naționale. Finanțarea organizațiilor și a proiectelor și programelor interetnice va cotinua și în acest an

Premierul Nicolae Ionel – Ciucă alături de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, au avut o întâlnire, luni, la Palatul Victoria cu grupul parlamentar al minorităților naționale. Dialogul s-a concentrat pe teme precum promovarea drepturilor și manifestarea diversității culturale, etnice, religioase. A fost discutată și chestiunea fondurilor pe care Guvernul le alocă anual pentru a sprijini activitățile acestor organizații.

La fel ca în Uniunea Europeană, ale cărei valori le împărtășim, în țara noastră diversitatea culturală și identitară a minorităților naționale unește societatea și îmbogățește patrimoniul național. Românii, indiferent de etnie, au înțeles acest lucru, s-au respectat și au păstrat unite comunitățile din care fac parte. Dialogul nostru politic și instituțional este o continuare firească pentru ca fiecare cetățean să simtă că în România îi sunt respectate drepturile și se poate manifesta potrivit convingerilor sale etnice și religioase”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Dialogul instituțional permanent și asigurarea condițiilor cetățenilor minorităților naționale din România pentru promovarea drepturilor și manifestarea diversității culturale, etnice, religioase au fost temele abordate în cadrul întrevederii. De asemenea, finanțarea organizațiilor minorităților naționale, a proiectelor și programelor interetnice a fost, pe agenda discuțiilor, conform unui comunicat al Guvernului.

Premierul și secretarul general al Guvernului au menționat că proiectul de act normativ privind finanțarea pentru acest an a activității organizațiilor minorităților naționale va fi promovat în viitoarea ședință de Guvern pentru a oferi la timp bugetarea necesară funcționării acestor structuri și programelor destinate cetățenilor aparținând minorităților naționale.

Potrivit legii, Guvernul alocă anual fonduri pentru sprijinirea organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, pentru acţiuni culturale și programe destinate păstrării și promovării tradițiilor, limbii și culturii proprii, a identității culturale, lingvistice, religioase și a drepturilor cetățenilor aparținând minorităților.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?