Prima pagină » Copil de 13 ani, vândut de tată pentru bani. Băiatul, exploatat la fermă

Copil de 13 ani, vândut de tată pentru bani. Băiatul, exploatat la fermă

by B. R.
0 comment

Un caz grav de exploatare a unui minor a fost semnalat în Covasna. Un băiat în vârstă de 13 ani a fost lăsat de tatăl său să muncească până la epuizare, la o fermă, în schimbul unei sume de bani.  

Totul s-a întâmplat în urma unei discuții aprinse, iar drept pedeapsă individul și-a vândut copilul proprietarului fermei. Acesta a fost lăsat să aibă grijă de animale, pus la munci grele și ținut în condiții greu de imaginat fără să mai fie trimis la școală.

Procurorii DIICOT s-au sesizat și au descins la ferma respectivă. Atât proprietarul cât și tatăl minorului au fost arestați pentru 30 de zile. Copilul se afla internat într-un centru de plasament. 

„În cauză s-a reţinut că, în octombrie 2022, în urma unei înţelegeri prealabile, unul dintre inculpaţi a transportat persoana vatămată minoră, în vârstă de 13 ani, fiul său, la o fermă de animale situată pe raza judeţului Covasna, unde în schimbul unei sume de bani a predat-o către cel de al doilea inculpat, în scopul obţinerii de beneficii materiale periodice ca urmare a muncii prestate de către minor. Persoana vătămată minoră a fost exploatată prin obligarea la executarea unor munci grele, cazată în condiţii insalubre lipsită de orice activităţi adecvate vârstei. De asemenea, ca urmare a lipsei de îngrijire şi educaţie elementară,  persoana vătămată minoră nu a acumulat cunoştinţe de bază specifice vârstei, nefiind în măsură să scrie sau să citească şi nici să recunoască noţiuni sociale (precum conceptul de bani)”, a transmis DIICOT. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?