Prima pagină » Curiozitatea unui băiat de 4 ani distruge un artefact de 3.500 de ani! Un muzeu din Israel în fața unei dileme neașteptate

Curiozitatea unui băiat de 4 ani distruge un artefact de 3.500 de ani! Un muzeu din Israel în fața unei dileme neașteptate

by N Andreea
0 comment
vas spart

Un moment de neatenție și curiozitatea specifică unui copil de 4 ani au dus la distrugerea accidentală a unui artefact arheologic de 3.500 de ani, expus la Muzeul Hecht din Israel. Incidentul a avut loc după ce băiatul, fascinat de un vas vechi și expus fără protecție de sticlă, „a tras ușor de el”, încercând să vadă ce se află înăuntru. Din păcate, vasul s-a dezechilibrat și s-a spart, lăsându-l pe micuț și pe tatăl său, Alex, în stare de șoc.

Alex a povestit că, inițial, nu a putut crede că fiul său era responsabil pentru incident. „Am fost în stare de șoc când l-am văzut lângă vasul spart. La început am crezut că nu a fost copilul meu cel care a făcut-o,” a spus acesta. După ce și-a calmat băiatul, Alex a discutat cu agentul de securitate al muzeului, încercând să gestioneze situația neprevăzută.

Muzeul Hecht, situat în incinta Universității din Haifa, a abordat situația cu o atitudine surprinzător de empatică. Lihi Laszlo, un reprezentant al muzeului, a declarat că, deși există cazuri în care obiectele sunt deteriorate intenționat, incidentul de față a fost unul accidental, provocat de un copil mic. „Răspunsul nostru va fi în consecință”, a adăugat Laszlo.

DJ HIGH WAY: 9 ANI DE SUCCES SI EXCELENTA ÎN EDUCAȚIA MUZICALĂ DIN ROMÂNIA

Într-un gest de reconciliere, familia a fost invitată din nou la muzeu pentru un tur organizat, iar un specialist în conservare a fost desemnat să restaureze vasul. Reprezentanții muzeului au precizat că, deși vasul va fi readus la locul său „în scurt timp”, rămâne regretul că „nu va mai fi același vas”, după cum a mărturisit și tatăl băiatului.

Vasul, care datează dinaintea epocii biblice a regelui David și a regelui Solomon, este un exemplu rar de ceramică intactă din regiunea Canaan, folosit probabil pentru transportul proviziilor locale, precum vinul sau uleiul de măsline. Deși majoritatea artefactelor similare descoperite sunt sparte sau incomplete, acesta era considerat o „descoperire impresionantă”.

Muzeul Hecht este cunoscut pentru abordarea sa unică de a expune obiectele fără bariere sau pereți de sticlă, considerând că astfel de prezentări oferă un „farmec aparte”. Chiar și în urma acestui incident rar, muzeul a anunțat că va continua tradiția de a expune artefactele într-un mod cât mai accesibil și neobstrucționat pentru vizitatori.

Ne găsiți și pe Facebook!

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?