Prima pagină » Dan Motreanu: Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră şi fără şcoală, ne acuză că am votat eliminarea taxelor pentru cerealele ucrainene

Dan Motreanu: Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră şi fără şcoală, ne acuză că am votat eliminarea taxelor pentru cerealele ucrainene

by A. Ionut
0 comment

Acuzații grave după ce Petre Daea a reușit să obțină doar 10,5 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru compensațiile care urmează să ajungă la fermierii care nu mai pot să-și vândă grânele din cauza cerealelor venite din Ucraina. Dan Motreanu, europarlamentar PNL, susține că social-democrații nu mai sunt de acord cu eforturile depuse de România pentru a ajuta țara vecină.

„Liderii PSD sunt datori să spună opiniei publice dacă mai susțin sprijinirea Ucrainei. Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră și fără școală, pe numele său Mina (zis Scheletul sau Barieră), care crede că se pricepe la toate, ne-a acuzat că am votat în Parlamentul European pentru eliminarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene.

Acest reprezentant de seamă al PSD-ului, care mai nou este vocea publică a PSD-ului și îi atacă pe toți miniștrii PNL, spune de fapt că PSD nu este de acord cu coridoarele de solidaritate pentru Ucraina. Acest personaj care dă o palmă bunului-simț la fiecare ieșire, a ajuns, mai nou, portavocea oficială a PSD-ului.”, spune Dan Motreanu.

Europarlamentarul PNL îl numește pe Marian Mina „fost taxator la barieră și fără școală” care nu înțelege scopul europarlamentarilor, inclusiv din PSD, care au votat liberalizarea temporară a comerţului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene în temeiul Acordului de asociere UE-Ucraina (care permitea încă din 2016 importul de grâne din Ucraina fără taxe până la anumite praguri cantitative, iar taxele vamale se aplicau după depăşirea acestor cote).

”Soluţia nu era să îi lovim pe ucraineni, ci să apărăm interesele fermierilor români. De aceea, văzând pierderile suferite de fermierii români, am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România şi o serie de eurodeputaţi din statele învecinate. Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, în calitate de europarlamentari. Mai departe, cuantumul sumei a fost stabilit pe baza documentelor prezentate de Ministerul Agriculturii din România. De aici, dezamăgirea mea faţă de faptul că ministrul Agriculturii nu a reuşit să finalizeze demersurile în chip avantajos, deşi avea toate premisele pentru o reuşită”, mai spune Dan Motreanu.

Replica lui Dan Motreanu vine după ce liderul PSD Giurgiu Marian Mina i-a transmis europarlamentarului PNL Dan Motreanu că el însuşi a votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene, iar acum „a ieşit din dulap ca Nicuşor şi ne dă lecţii pe agricultură”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?