Prima pagină » Grindeanu a rezolvat problema, dar doar pe jumătate. Ucraina a acceptat ca România să înceapă măsurătorile doar pe brațul Chilia

Grindeanu a rezolvat problema, dar doar pe jumătate. Ucraina a acceptat ca România să înceapă măsurătorile doar pe brațul Chilia

by B. R.
0 comment

Ucraina a acceptat ca România să înceapă măsurătorile în Delta Dunării, însă doar pe brațul Chilia, nu și pe canalul Bâstroe.  

După mai multe zile de tăcere, Sorin Grindeanu a trimis un mesaj poporului. Încep măsurătorile, dar doar pe Chilia. Pentru Bâstroe nu a primit aprobare.

Ucrainenii și-au dat doar acordul parțial pentru a fi măsurat brațul Chilia. Vapoarele românești ar trebui să înceapă măsurătorile începând de astăzi, însă doar pe o parte a brațului Chilia. Despre canalul Bâstroe urmează să se discute altă dată. Situația a fost prezentată de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei. În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22) dar și pe canalul  Bâstroe”, a scris Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Între 3 și 6 nave românești se vor deplasa pe Chilia,  fiind vorba de trei nave care participă la măsurători și alte 3 nave suport, care aparțin Administrației Fluviale Dunărea de Jos. La măsurători vor participa experți ucraineni și români, timp de zece zile. Rezultatele vor fi anunțate peste o lună. Specialiștii Apelor Române menționează că nu sunt modificări importante ale debitelor pe brațul Chilia și Bâstroe, comparativ cu alți ani.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?