Prima pagină » Guvernul a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor personalului din Educație. Budăi, ultimatum din partea premierului pentru noua grilă de salarizare

Guvernul a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor personalului din Educație. Budăi, ultimatum din partea premierului pentru noua grilă de salarizare

by A. Ionut
0 comment

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat faptul că Guvernul a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. 

“MIPE răspunde de asigurarea resurselor europene şi împreună cu Ministerul Educaţiei le vor pune în procesul de transparenţă decizională, apoi va ajunge pe masa Guvernului.

Este un efort bugetar care depăşeşte 700 milioane lei, 723 milioane de lei mai exact, din care peste 300 din bugetul național și restul fonduri europene.

Sunt peste 200.000 de beneficiari, practic toţi angajaţii din sistemul de învăţământ care vor primi diferit.

Este dovada că Guvernul tratează cu seriozitate problemele personalului din Educație.”, a transmis Dan Cărbunaru. 

Premierul Nicolae Ciucă l-a somat pe ministrul Muncii ca până la prima sedință de guvern să discute cu toți reprezentanții sindicatelor. 

Din dispoziţia premierului Nicolae Ciucă, de mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe dialogul cu reprezentanţii sindicatelor, începând cu cei ai Educaţiei pt noile grile din viitoarea lege a salarizarii”, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?