Prima pagină » Ministrul „Viteza melcului” Budăi îi ia peste picior pe profesori și își bate joc de cererile lor. Budăi: Nu tratăm educația ca la piață: mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns

Ministrul „Viteza melcului” Budăi îi ia peste picior pe profesori și își bate joc de cererile lor. Budăi: Nu tratăm educația ca la piață: mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns

by A. Ionut
0 comment

După ce a stat și a dormit în ghete, Marius Budăi iese public și le transmite dascălilor că unde-i lege nu-i tocmeală. Dar ce să vezi, legea nu-i! Pentru că domnul ministru al Muncii nu a terminat-o. Dar, evident, nu e vina domniei sale. Așa cum nici șeful său nu a fugit de funcția de premier ca fata mare de „cartoful fierbinte”.

„Ceea ce s-a discutat deja se lucrează și eu cred că ştiţi care este mersul legislativ. (…) Se lucrează la documente între Ministerul Educației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu s-a întrerupt nimic.

Nu e o ordonanță care să fie scrisă la Ministerul Muncii. Se lucrează între Ministerul Educației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu siguranță colegii vă vor anunța în cel mai scurt timp statusul (…).

Astăzi am venit cu această ordonanță de urgență pentru aplicarea legii 153 pe anexa numărul 8 la final de 2022. Tot astăzi au început colegii mei Ligia Deca și cu Marcel Boloș să lucreze pe documentul ce conține prevederi privitoare la acele măsuri pe care le-am trecut în calendarul discutat cu sindicatele și propus către sindicate”, a spus ministrul Muncii.

Întrebat dacă este posibil ca dascălii să obțină majorarea de 25% la salariu așa cum au cerut, ministrul Muncii le-a transmis că „nu tratează educația ca la piață’’. Cu alte cuvinte, domnul ministru nu are răspunsul așa cum nu are nici legea salarizării gata.

„Înțeleg curiozitatea și nevoia de a informa, dar vreau să vă spun un lucru: n-o să fac o negociere și n-o să arunc niciun fel de alte oferte la televizor.

Nu tratăm educația ca la piață: mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns. Le discutăm în cadrul unor negocieri oneste între parteneri (…).

Am explicat liderilor de sindicat, explic și acum: dumnealor sunt cu grila de salarizare la nivel de 2022. Condiționalitățile din PNRR și faptul că legea salarizării este la reformă în PNRR ne pun în situația ca de acum până la 1 ianuarie, când vrem să intre în vigoare noua lege a salarizării, să nu putem opera modificări asupra anexelor legii, adică să ieșim de peste nivelul de 2022.

Noi am dat majorări în 2022, știți foarte bine, și acum, la început de an, care au adus cadrele didactice la nivelul din 2022, însă pe această perioadă, dacă am face acest lucru, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR și atunci ne-am propus aceste măsuri pe care le-am discutat, suntem în dialog, este dialogul nostru cu dumnealor.

Asta este situația acum. Nu putem face intervenții la legea salarizării acolo unde nivelul din 2022 este deja acolo.

Eu rămân în aceeași notă, îi consider extrem de importanți pe dascălii noștri și n-o să fac nicio negociere în spaţiul public. Pot să spun doar atât, că suntem dispuși să ne întâlnim de ori câte este ori este nevoie și să discutăm”, a mai spus Marius Budăi.

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?