Prima pagină » Monumentul de 1,5 mil. euro s-a prăbușit înainte de inaugurare sau Ștefan cel Mare a câștigat bătălia cu turcii, dar a pierdut lupta cu podul

Monumentul de 1,5 mil. euro s-a prăbușit înainte de inaugurare sau Ștefan cel Mare a câștigat bătălia cu turcii, dar a pierdut lupta cu podul

by B. R.
0 comment

O construcție din lemn, parte a unui proiect transfrontalier derulat de Consiliul Județean Vaslui, prin care se dorește valorificarea potențialului turistic al locului unde Ștefan cel Mare a câștigat bătălia de la Podul Înalt, s-a prăbușit, chiar înainte de inaugurare. 

Bătălia de la Podul Înalt, câștigată de Ștefan cel Mare, a fost pierdută însă de construcția menită să marcheze acest moment istoric. Clădirea, în valoare de un milion și jumătate de euro, s-a prăbușit înainte de inaugurare. Autoritățile iau în calcul o greșeală de proiectare sau de execuție, dar și un fenomen meteo rar, mai ales că în ultima săptămână în județ au fost mai multe avertizări de vijelii. 

Investiția în valoare de 1,5 milioane de euro, care cuprinde și restaurarea statuii ecvestre a domnitorului, respectiv construcția unui teatru de vară, ar fi trebuit să fie dată în folosință în această toamnă.  Marți seara, când județul Vaslui s-a aflat sub atenționare cod galben de fenomene meteo periculoase, o vijelie puternică a pus la pământ construcția ridicată de la Băcăoani, locul unde în 1475 Ștefan cel Mare câștiga cea mai mare bătălie împotriva otomanilor. Localitatea se află la câțiva kilometri de municipiul Vaslui.

Gândită să facă Podul Înalt cel mai important punct turistic din județ, clădirea nu a rezistat nici măcar până la inaugurarea programată la toamnă.

Rreprezentantul societății care realizează investiția, Mircea Pavelescu, susține că a fost dispusă o expertiză pentru a se stabili cauzele prăbușirii.

„Eu nu pot să iau în calcul o eroare de construcție, că sunt constructor. Dar nici de proiectare nu cred. Expertiza trebuie să vorbească, nu eu”, a declarat Pavelescu. Întrebat dacă a vizitat șantierul de la Băcăoani, replica lui a fost: „Altă întrebare!”.

Pentru proiectul a cărui valoare se ridică la 1,5 milioane de euro, Consiliul Județean Vaslui contribuie cu 308.000 de euro, iar Muzeul Județean Vaslui – cu 169.000 de euro, restul sumei fiind alocată de Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?