Prima pagină » Paradox românesc: localitatea cu internet de mare viteză, dar fără apă curentă. Autoritățile ridică din umeri

Paradox românesc: localitatea cu internet de mare viteză, dar fără apă curentă. Autoritățile ridică din umeri

by B. R.
0 comment
Sunt conectaţi la rețelele sociale, dar încă aşteaptă reţeaua de apă ori de canalizare. Este situaţia în care se află mulţi români din mediul rural, printre care și sătenii dintr-o localitate din Botoșani. Gospodăriile au internet de mare viteză, în timp ce alte facilități moderne rămân un lux.  

Comuna Corni din Botoșani este doar una dintre miile de localități din România care nu oferă condițiile minime de supraviețuire.  „Era bine să tragă și la noi apă că suntem oameni, ca să fim în rând cu lumea, noi suntem ăia de mai demult la țară. Apă nu avem, la fântână, nimic, apă nu avem trasă”, spune un localnic. 

Oameni spun că este bine că măcar au internet și că pot să fie conectați cu rudele, iar copii să învețe. 

Autoritățile locale nu pot oferi nicio soluție pentru această problemă. Ei ridică din umeri și spun că nu există fonduri pentru investiții în infrastructura necesară, ceea ce lasă oamenii într-o situație critică.

O statistică sumbră despre nivelul de trai este dezvăluită de autoritățile europene. 70 la sută din populația României nu este conectată la rețeaua de gaze, iar un sfert din locuitorii țări nu au acces la apă curentă, iar de canalizare nici nu poate să fie vorba. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?