Prima pagină » PERCHEZIȚII la falsificatori de euro: 240.000 de euro, bani falși, încărcați în bancomatele unei bănci din Capitală

PERCHEZIȚII la falsificatori de euro: 240.000 de euro, bani falși, încărcați în bancomatele unei bănci din Capitală

by B. R.
0 comment

Prejudiciu uriaș pentru o bancă din România, după ce bani falși au fost încărcați în bancomate. Din 240.000 de euro, doar 6 bancnote au fost respinse de aparatele băncii. Poliția are deja un cerc de suspecți. DIICOT a făcut percheziții în acest caz și două persoane au fost duse la audieri. 

Mai multe bancomate ale unei bănci din Capitală au fost alimentate cu sute de bancnote false. Potrivit anchetatorilor este vorba despre 486 de bancnote de 500 de euro, dintre care doar 6 au fost recunoscute de bancomate ca fiind falsificate. Anchetatorii spun că bancnotele puse în circulație fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, imposibil de detectat cu ochiul liber.

Potrivit unor surse din Poliție, banii falși ar fi fost cumpărați din Turcia sau Bulgaria la 10-20 la sută din valoare. Suspecții surprinși de camere nu doar că erau acoperiți din cap până în picioare, dar și-au înfășurat degetele în scotch ca să nu lase amprente sau ADN pe bancomate. S-au deplasat la bancomate cu Uber sau au folosit trotinete închiriate din zone slab acoperite de camerele de supraveghere.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.  Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate.  Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber,” a transmis DIICOT într-un comunicat

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?