Prima pagină » Percheziții la ISU Dâmbovița, după exploziile de la stația GPL din Crevedia

Percheziții la ISU Dâmbovița, după exploziile de la stația GPL din Crevedia

by B. R.
0 comment

Procurorii militari de la DNA ridică, miercuri dimineață, documente de la ISU Dâmboviţa în dosarul în care se investighează fapte de abuz în serviciu, deschis după exploziile de la Crevedia. Perchezițiile au loc după ce s-a descoperit că echipamentul pompierilor nu a rezistat la temperaturi mari, iar salvatorii au fost răniți de căștile care s-au topit. 

Anchetatorii caută și așteaptă să primească, din partea funcționarilor de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, acte legate de structurile de control ale ISU, mai exact verificările pe care inspectorii le-au făcut la stațiile de carburant din județ și, în mod special, la stația din Crevedia.

ISU Dâmbovița a declarat că a făcut controale și verificări la stația din Crevedia încă din vara lui 2020 și că tot atunci a decis retragerea autorizației de securitate la incendiu. Reprezentanții instituției spun că ulterior au făcut și alte controale, au găsit iar nereguli și au primit asigurări că stația va fi închisă.

Sunt primele acte pe care le fac cei de la DNA într-unul dintre cele două dosare de abuz în serviciu deschise după exploziile de la Crevedia. Unul dintre ele vizează activitatea în cadrul ISU Dâmbovița și verificările făcute de inspectori la stația GPL . Ce de-al doilea dosar, instrumentat de una dintre secțiile civile ale DNA, se referă la modul în care a fost autorizată funcționarea stației GPL.

În total, sunt patru investigații penale deschise de trei parchete după exploziile care au avut loc la finalul săptămânii trecute în localitatea dâmbovițeană Crevedia. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?