Prima pagină » Pește piranha, capturat de un pescar în Timiș. Anunțul de ultimă oră al autorităților

Pește piranha, capturat de un pescar în Timiș. Anunțul de ultimă oră al autorităților

by B. R.
0 comment

Specialiștii de la Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor Timiș susțin că au depistat un pește piranha, după ce un pescar s-a prezentat cu acesta pentru analize. Peștele a fost capturat pe râul Timiș.  

„Este vorba de Pygocentros nattereri sau piranha cu burtă roșie. Se hrănește cu insecte, larve, alge și alți pești. Trăiește la temperaturi ale apei de 26-32°C. Nu ar rezista sub 10°C”, a declarat directorul executiv al DSVSA Timiș, Alin Flavius Nicoară. 

Specialiștii susțin că existența unui astfel de peste în apele Timișului pune în pericol întreagă fauna. Cât despre modul în care el a ajuns în rău, se presupune că a fost eliberat de către un crescător, care l-a ținut până nu demult într-un acvariu. Specialiștii fac apel la pescari să anunțe imediat autoritățile, în cazul în care capturează exemplare de pești deosebiți. 

Pescarul a folosit că momeala o ramă, iar când a scos undița din apă, a văzut că în cârlig era prins un peste cu dinți ascuțiți. 

Intrigat de neobișnuită captura, omul a anunțat autoritățile și peștele a fost trimis spre analiză celor de la Direcția Sanitar Veterinară Timiș. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?