Prima pagină » Președintele Casei de Pensii: Peste 80% dintre dosarele de pensie au fost evaluate și digitalizate

Președintele Casei de Pensii: Peste 80% dintre dosarele de pensie au fost evaluate și digitalizate

by A. Ionut
0 comment

Peste 80% dintre dosarele de pensie au fost evaluate și digitalizate, iar etapa va fi încheiată la începutul lunii septembrie. Anunțul a fost făcut de către Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii.

Oficialul a avut o discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale despre noua lege a pensiilor, jalon inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Noua lege va elimina inechitățile din sistemul public de pensii, iar autoritățile susțin că toate pensiile vor crește. 

„A fost o întâlnire crucială, e drept că în ultima perioadă întâlnirile acestea sunt mult mai frecvente și mult mai aplicate, sunt pe discuții strict tehnice. Suntem în grafic astfel încât, știți foarte bine că Banca Mondială este consultant în tot ce înseamnă legislația din sistemul public de pensii.

Banca Mondială trebuie să livreze un raport către Ministerul Muncii după aceste discuții. Este foarte important ca în noua lege să se găsească cât mai mult principiul contributivității. Asta este cel mai important lucru și încercăm pe cât posibil să găsim mijloace și metode ca acest principiu să fie și mai impregnat în noua lege. Această noua lege a pensiilor vizează recalcularea în primul rând a tuturor dosarelor aflate în plată. Mecanismul de creștere este cu totul altceva și banca mondială ne spune să fie un mecanism transparent și să se evite pe cât posibil creșteri ad hoc.

Avem 3,8 de milioane de dosare deja evaluate și digitalizate, un procent de 83%. Este foarte important procesul de evaluare pentru ca el sta la baza recalculării pensiilor în momentul când avem această lege adoptată”, a spus Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, conform realitatea.net.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?