Prima pagină » România a semnat contractul de achiziție pentru 18 drone Bayraktar

România a semnat contractul de achiziție pentru 18 drone Bayraktar

by A. Ionut
0 comment

Achiziția dronelor Bayraktar are loc în contextul în care țara noastră are ca obiectiv modernizarea armatei în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Anunțul privind achiziția a fost făcut de ambasadorul Turciei la București.

România și-a anunțat pentru prima dată intenția de a cumpăra dronele turcești în august anul trecut. Aparatele și-au dovedit deja eficiența în Libia și Azerbaidjan, apoi în Ucraina, unde au fost folosite cu succes, printre altele, pentru a distruge sistemele rusești de apărare aeriană.

Dronele sunt capabile să zboare până la 27 de ore cu peste de 200 de kilometri pe oră și pot transporta patru muniții inteligente ghidate cu laser, potrivit constructorului. Acestea pot lovi ținte aflate la distanțe cuprinse între doi și opt kilometri.

Dronele urmează să fie livrate la Timişoara, unde Forţele Aeriene Române operau Baza Aeriană 93, care găzduia avioane MiG-23 înainte de a fi retrase din uz.

Ministerul Apărării mai așteaptă aprobarea Parlamentului pentru a mai comanda și 54 de tancuri americane Abrams la mâna a doua, submarine, nave antimină și echipamente noi pentru navele de război românești. De asemenea, Ministerul Apărării vrea și cea mai nouă generație de avioane de luptă americane F-35.

„Aceste avioane, dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi, capacitate de schimb de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol, capacitate de gestionare reală a imaginii operaţionale a câmpului de luptă, precum şi cu muniţii inteligente de înaltă precizie, permit realizarea şi menţinerea superiorităţii aeriene, condiţie obligatorie pentru asigurarea suveranităţii în spaţiul aerian naţional şi, la nevoie, pentru apărarea acestuia”, conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?