Prima pagină » Șeful CSM atacă legea pensiilor speciale: Vor pleca 1.500 de magistrați

Șeful CSM atacă legea pensiilor speciale: Vor pleca 1.500 de magistrați

by B. R.
0 comment

Daniel Grădinaru, preşedintele CSM, a atacat dur proiectul de lege pentru pensiile speciale care ajunge azi în Parlament. Acesta spune că cel puțin 1.500 de magistrați ar putea pleca din sistem dacă legea va fi adoptată în forma actuală.

„În toată țara, din 5.300 de posturi, 1.129 sunt vacante. Dacă undeva la 240 de cereri de pensionare au fost soluționate în 2021 la judecători, în 2022 numărul acestora aproape s-a dublat, ajungând la 464. De asemenea, tot la nivel de judecători eligibili, la nivelul întregii ţări, la toate instanţele, sunt undeva la 540 de judecători care ar putea să se pensioneze până la sfârșitul acestui an”, a spus preşedintele CSM, la Radio România Actualități.

Se pare că cea mai complicată situație ar fi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acolo, din 161 de posturi, sunt ocupate doar 68, iar 28 dintre magistrați au îndeplinit condițiile de pensionare până la sfârșitul acestui an.

Amendamentele la legea pensiilor speciale vor ajunge azi în Parlament. Conform noii legi, pensiile de serviciu ar urma să fie impozitate progresiv, iar vârsta la care se vor putea pensiona magistrații, militarii sau polițiștii va crește treptat și va ajunge la 65 de ani. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?