Prima pagină » Starea pacienților arși în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul Ministerului Sănătății

Starea pacienților arși în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul Ministerului Sănătății

by B. R.
0 comment

Doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia care se află internaţi în unităţi medicale din România şi alţi cinci care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, a precizat sâmbătă, 2 septembrie, Ministerul Sănătăţii. 

Dintre cei doi pacienți intubaţi din România, unul este la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar altul la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Potrivit MS, dintre cei 16 pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, şase sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, patru – la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”, cinci la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

Conform sursei citate, au fost externaţi 25 de pacienți, iar trei au decedat. 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate.

Dintre cei 12, un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, el fiind intubați şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic. “Evoluţie clinică favorabilă”, arată MS.

Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Unul dintre pacienţii transferaţi la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Starea sa este una critică.

Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Cei doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală.

Alţi doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic.

Pacientul transferat la Viena, în Austria, care are arsuri pe o suprafaţă mai mare de 25% din corp, respiră spontan, este stabil hemodinamic, starea sa clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck – Germania sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

Pacientul transferat la Bergen – Norvegia, cu arsuri de peste 25% din suprafaţa corporală, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?