Prima pagină » Stenogramele groazei din căminul în care bătrânii își mâncau hainele de foame: “Ăla cre’ că trebuie strâns de gât. I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

Stenogramele groazei din căminul în care bătrânii își mâncau hainele de foame: “Ăla cre’ că trebuie strâns de gât. I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

by B. R.
0 comment

Au apărut informații șocante din dosarul azilurilor groazei. Vârstnicii erau bătuți de angajați, li se fura mâncarea și hainele, chiar și cele trimise de familii, iar oamenii erau atât de înfometați încât au ajuns să-și mănânce hainele rămase. La spital, medicii au găsit nasturi în stomacele pacienților. Între timp, doi suspecți au fost arestați preventiv, iar alți șapte sunt în arest la domiciliu. 

Conform referatului procurorilor, angajații îi tratau pe vârstnici ca pe sclavi, îi puneau la muncă, îi loveau, îi lăsau fără mâncare, fără medicamente și nespălați. „Există date că membrii grupului infracțional au dispus în mod discreționar de sumele de bani obținute și prin alte fluxuri, respectiv: indirect de la beneficiari (prin cheltuirea veniturilor acestora din pensii și ajutoare sociale/ de handicap) și din sumele de bani plătite în baza contractelor încheiate cu aparținătorii acestor persoane, pentru îngrijirea acestora în cadrul centrelor”, scrie în referat.

„Membrii grupării cu rol de execuție sunt implicați în infracțiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziționată din fondurile centrelor dar și din hrana adusă de aparținătorii beneficiarilor. De altfel, aceștia sunt implicați și în furtul articolelor de îmbrăcăminte și a medicamentelor aduse acestora de către familii. Beneficiarii sunt ținuți în condiții inumane de cazare, aceștia fiind nevoiți să poarte articole de îmbrăcăminte suplimentare sau mai groase din cauza faptului că spațiile interioare nu sunt încălzite corespunzător pe perioada sezonului rece, în camere cu iluminare insuficientă, lipsite de mobilier, în afara patului care este prevăzut cu saltele neconforme (burete învelit cu pânză)”, scriu procurorii.

Stenogramele din dosar sunt șocante. Angajații povestesc cum îi bat și jignesc pe bătrâni.

-Și esti pe (neinteligibil)?
-Da, i-am bătut p-ăștia de dimineață! I-am dat una lu’ unu…
-Poate-ți trage…
-Ce să dea, că le e frică de mine!
-De îți sparge fața…
-I-am dat eu lui!
-Treaba ta…
-M-am săturat, dar dă-i dracu, țipă cu noaptea în cap! Te chinui să le faci să mănânce, te chinui…ai dracu, țipă, i-am dat eu, na, să țipi, fir-ai al dracu, să ai de ce să țipi, să te satur! Mă doare un cap, așa, sunt obosită, nu știu dracu…am băi de făcut, am…

-Ăla cre că trebuie strâns de gât, mai repede, decât…
-Cu cearşaful, eventual…(râde)…
-De ce nu te ștergi mă, arde-te-ar focul, să te ardă pe mațe! Nesimțitul dracu’ ce ești! Ce e aicea, bă!
-Lasă-l dracu’….ho…ho…
-Ce bă, animalu’ dracu’! Ce… (pe fundal se aude un zgomot specific unei lovituri) fir-ați ai dracu’, să fiți cu plămânii voștrii!
-Aoleu…
-De nenorociții dracului ce… 

Între timp au apărut informații că bătrânii erau atât de înfometați încât unii dintre ei au ajuns să-și mănânce hainele. Medicii au descoperit în stomacurile vârstnicilor nasturi.

Ligia Enache, fostă consilieră a Gabrielei Firea la Ministerul Familiei, a fost citată în dosar ca martor. Ea este prietenă cu Firea de 25 de ani. Cele două s-au cunoscut la TVR, iar Ligia Enache a devenit mai târziu producătorul Gabrielei Firea la Antena 3. Când a intrat în politică, Firea a ținut-o aproape pe Ligia Enache. Cele două împart inclusiv afaceri de familie, iar Firea este nașa fiicei Ligiei Enache.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?