Prima pagină » VIDEO | O ursoaică și-a salvat puiul după ce a căzut într-o fosă septică, l-a ținut pe capul ei

VIDEO | O ursoaică și-a salvat puiul după ce a căzut într-o fosă septică, l-a ținut pe capul ei

Animalul a ieșit folosind o scară pusă de jandarmii montani

by B. R.
0 comment
O ursoaică şi puiul ei au fost salvaţi după ce au căzut, sâmbătă, în fosa septică a unui restaurant de la Cota 1400 din Sinaia. Animalul a ieșit folosind o scară pusă de jandarmii montani. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert, astfel încât cei prezenţi acolo sa fie informaţi despre misiunea aflată in desfăşurare. 

Ursoaica era acoperită aproape complet de materiile din fosa septică, dar îşi ţinea pe creştet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia au intervenit sâmbătă de dimineaţă pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400.

Au fost trimise la faţa locului o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD. 

„A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiştii să fie în siguranţă, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă si-au adus şi aceştia aportul pentru ca această operaţiune să se încheie cu succes. Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de determina animalele să o folosească pentru a ieşi. Ceea ce au şi reuşit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior şi puiul”, transmit reprezentanţii ISU Prahova.

În final, usroaica şi puiul ei au fost îndreptaţi spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?