Prima pagină » Viorica Dăncilă, dezvăluiri bombă despre greutățile din mandatul de premier

Viorica Dăncilă, dezvăluiri bombă despre greutățile din mandatul de premier

by A. Ionut
0 comment

Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României, a povestit în podcastul „Vorba Sarmizei” de pe canalul de youtube dmnews.ro, cum a fost experiența sa în fruntea guvernului României.  Viorica Dăncilă a povestit cum a aflat că va fi nominalizată pentru această funcție.

„Am aflat cu o oră înainte, deci nu am știu acest lucru cu mult înainte. Presupun că la nivelul conducerii partidului au fost mai multe porpuneri și pe urmă s-a acceptat propunerea. Știu că sunt un om al consensului, că am această putere de negociere. La Bruxelles, negocierea este foarte importantă, știau că am relații foarte bune la Bruxelles și că știu cum lucrează instituțiile europene, iar acest lucru este demonstrat de desele vizite la Bruxelles, de modul în care am gestionat președenția Consiliului Uniunii Europene, de discuțiile pe care le-am avut cu președintele Juncker care m-a apreciat foarte mult. Cred că acest lucru a fost un pas important pentru că în acea perioada erau multe probleme legate de relația României cu Bruxelles-ul. Știau că sunt un om de echipă, un om deschis, care întotdeauna lasă ușa deschisă pntru a vorbi cu toată lumea. Știau că nu am acea aroganță specifică liderilor de partid.”

Pe toată perioada mandatului său, au existat multe voci care au criticat-o pe Viorica Dăncilă.

„Nu regret că am fost prim-ministru pentru că a fost o onoare. Am condus aproape 2 ani destinele României, dublat de o mare responsabilitate. Regret că nu am comunicat suficient. Nu regret că am deținut această funcție pentru că am făcut lucruri bune pentru România și pentru români. ”

Fostul premier spune că este mândră de realizările ei, dar își asumă și greșelile pe care le-a făcut .

„Au fost situații în care și eu am greșit, recunosc acest lucru. Sub influența presiunii și cel mai abil jucător greșește. Eram în acel post în care credeam că în loc să am susținere, de multe ori aveam piedici sau o lipsă totală de susținere. Dintre consilieri, am avut și consilieri buni, dar mulți au fost nominalizați de la partid. În ultima perioadă am început să-mi caut consilieri foarte buni. N-am comunicat mai multe pentru că munceam foarte mult. Mi se părea normal să îndeplinesc tot ce era în programul de guvernare, program făcut de specialiști pe domenii. Am muncit mult, programul meu era de la 8 dimineața până seara la 11-12.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?