Prima pagină » Zile de foc pe români, cea mai caldă lună iulie din ultimii 120 de ani

Zile de foc pe români, cea mai caldă lună iulie din ultimii 120 de ani

by A. Ionut
0 comment

Meteorologii anunță mai multe zile de foc pentru România. Luna iulie a acestui an se anunță a fi una din cele mai călduroase luni din ultimii 120 de ani.

Codul portocaliu de caniculă emis luni vizează zona Banatului, Crișana, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, acolo unde maximele se vor situa între 39-40 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi extrem de accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși cu mult pragul critic de 80 de unități. 

În celelalte zone de câmpie și podiș va fi cod galben de caniculă, iar maximele vor atinge 37 de grade Celsius. În această dimineață, la acestă oră, în țară, sunt temperaturi termice cuprinse între 13 și 26 de grade Celsius.

Cel mai rece este la Toplița, cel mai cald este la Constanța. Sunt 23 de grade Celsius la București și la Toplița, 24 de grade la Oradea, și Galați, 25 de grade la Drobeta Turnu Severin, 21 de grade la Sibiu și la Craiova și 20 de grade la Cluj Napoca.

Pentru a doua parte a zilei de luni sunt anunțate și furtuni. Este vorba despre ploi torențiale și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie în centrul, nordul și nord-vestul țării. Prin zonele respective se pot acumula în anumite momente, cantități însemnate de apă și izolat vor fi și căderi de grindină. Vor fi 37 de grade Celsius la Galați, 39 la Drobeta Turnu Severin, 38, Craiova, București și Timișoara, 36, la Oradea, 35, la Satu Mare și Sibiu, 34, la Suceava, 33, la Brașov și 32 de grade Celsius la Cluj Napoca și Miercurea Ciuc.

Marți la amiază maximele ajung la 40 de grade, în jumătatea sudică a țării. Miercuri după amiază maximele vor fi cuprinse între 29 și 38 de grade Celsius.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?