Prima pagină » Bubuie scandalurile în partidul lui Ciolacu. Oamenii-cheie din PSD și explicația traseismului politic

Bubuie scandalurile în partidul lui Ciolacu. Oamenii-cheie din PSD și explicația traseismului politic

by B. R.
0 comment

Scandalurile se țin lanț de partidul condus de Marcel Ciolacu, care e din ce în ce mai des sub lumina reflectoarelor și sub lupa atentă a jurnaliștilor. Cel mai recent și cel care a pus țara pe jar este cel în care șeful Consiliului Județean Vaslui a fost prins în flagrant de DNA, primind mită în valoare de peste 1,25 milioane de lei.  

Reacțiile de după sunt savuroase, dar scot la iveală controverse uriașe. Imediat după ce în presă a apărut primul titlu cum că „Dumitru Buzatu a fost prins de DNA…”, șeful social-democraților a și postat pe Facebook că face de urgență ședință pentru excluderea lui. Fără să aștepte însă decizia procurorilor și să urmărească ce va urma pentru baronul de sub aripa PSD. A doua zi, președintele CJ Vaslui a și fost exclus din partid în unanimitate.

Asta fără a aștepta detalii din partea procurorilor DNA, care au dat comunicatul de reținere a liderului PSD Vaslui a doua zi, abia pe 23 septembrie. 

Știa Ciolacu ceva?

Semnalul pe care vrea să-l transmită Marcel Ciolacu, spun surse din interiorul PSD, este acela de forță. În realitate, însă, o astfel de mișcare are ca potențial generarea mai multor turbulențe. Sunt voci care spun că premierul profită de scandalurile din jurul lui, miza fiind candidatura sa la președinție. Jocuri politice!

Toate aceste gesturi îl trădează. Pare că are sentimente de nesiguranță și de frustrare. În plus, baronii locali ai PSD își vor pune întrebarea acum dacă nu vor fi sacrificați de Marcel Ciolacu în scopuri de imagine.

Scandalurile se țin lanț de PSD! Fostul Ministru al Familiei, Gabriela Firea, personaj principal în scandalul azilelor, și-a dat demisia din funcția de ministru și din toate fruncțiile PSD. A luat aceste decizii după o discuție cu premierul Ciolacu. Însă prim-ministrul a cerut mai multe demisii, dar nu din PSD. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, s-a simțit cu musca pe căciulă și a pleca de la șefia instituției. După câteva săptămâni, același PSD i-a găsit un loc în Parlament fostului ministru. A preluat șefia Comisiei de Administraţie publică din Parlament. 

Și ministrul Transporturilor, Grindeanu PSD, e băgat până în gât în scandal. Potrivit unor surse, de când e la cârma ministerului, l-a scăpat pe regele asfaltului Umbrărescu de controale. Și uite așa 4 oameni au murit carbonizați și alți 5 se zbat între viață și moarte pe patul de spital, după explozia de pe șantierul „ilegal” al constructorului milionar. Grindeanu se face aici vinovat politic. 

Potrivit analizei de mai sus, Marcel Ciolacu își ține sub aripa protectoare oamenii din funcții-cheie, cei de la ministere, cei care poate știu prea multe. În timp ce pe baronii locali e dispus să-i elimine.   

Poate așa se explică cum, în ultimul an, tot mai mulți primari au schimbat hainele în pregătirea pentru noul mandat și vor să candideze din partea liberalilor la alegerile locale care vor avea loc anul următor.

Recent, patru primari din județul Gorj au decis să migreze de la PSD la PNL, iar anunțul a fost făcut de către șeful filialei liberale. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?