Prima pagină » Cum „putinează” Simion

Cum „putinează” Simion

De ce se apropie serviciile secrete ruse de un personaj vizibil în viața politică sau cum ne sfidează naționalistul suprem

by B. R.
0 comment

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit despre acuzațiile aduse la adresa liderului AUR, George Simion, cu privire la legăturile pe care acesta le-ar avea cu serviciile secrete ruse (FSB). Liberalul susține că apar din ce în ce mai multe acuzații în acest caz și, în plus de asta, liderul AUR are interdicție în Republica Moldova și în Ucraina.

Nu, nu o spunem noi și nici Ionuț Stroe. Acuzațiile au fost lansate de curând de un oficial din Republica Moldova. Mai exact, de un fost ministru al Apărării. În plus, un general ucrainean din serviciile de spionaj a declarat în presa de la Kiev că Simion ar fi avut o întâlnire cu serviciile de la Moscova. Și tot presa de la Kiev scrie să liderul AUR are interzis în Ucraina.

Și Ucraina și Republica Moldova?

„Cine se scuză, se acuză” – știm cu toții asta, așa că ne permitem să interpretăm comentariul lăsat de liderul AUR la postarea recentă a purtătorului de cuvânt al PNL.

Cuvintele sunt de prisos, că PNL – 10% nici că vom vedea. Poporul zice!

Acum ne punem noi o întrebare dintr-un alt unghi: de ce se apropie serviciile secrete ruse de un personaj care contează în viața politică a unui stat, respectiv România? Ce câștigă Putin? Ce câștigă Simion?

Avem și un exemplu foarte aproape de noi: Igor Dodon. Îl știm cu toții! Fostul președinte al Republicii Moldova care s-a făcut cunoscut prin mesajul său pro-rus, care a susținut depărtarea de Uniunea Europeană și aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Și-a exprimat public, în repetate rânduri, admirația față de Vladimir Putin. A spus că dorește să fie pentru Moldova un lider așa cum Putin este pentru Rusia.

Ce face George Simion? Propagandă anti-NATO, anti-UE, anti-Ucraina. Îndeamnă la proteste, revolte. Vrea mii de români în stradă, vrea mii și la nuntă. Piețele, stațiile sunt împânzite de mesaje care cheamă poporul la geamul Guvernului. În Parlament asistăm la discursuri pline de angoasă (păcat că de la tribune publice).

Și mai avem un exemplu. După ce au ajuns în presă acuzațiile privind întâlnirile lui George Simion cu rușii, AUR a luat poziție pe Facebook și a scris printre altele: „Atunci când cheamă în ajutor lumea întreagă pentru a-și apăra țara de agresiunea Rusiei, președintele Zelenski e conștient că e beneficiarul și girantul acelorași rapturi, agresiuni și nedreptăți istorice care au răpit României Mari regiuni întregi aflate azi în componența Ucrainei?”

Să fie asta oare suveranitatea de care ne vorbește omul de AUR?

Totuși, România face parte dintr-un sistem de securitate, Alianța Nord- Atlantică, face parte din Uniunea Europeană, fiindcă DOAR NATO poate garanta țării noastre securitatea.

P.S. Ne dorim, noi românii, soarta Republicii Moldova?

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?