Prima pagină » Relația Județului Iași cu Republica Moldova se consolidează prin intermediul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Relația Județului Iași cu Republica Moldova se consolidează prin intermediul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

by Maria I.
0 comment
Relația Județului Iași cu Republica Moldova se consolidează prin intermediul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a participat, miercuri, la Hîncești, în Republica Moldova, la ședința Consiliului Director al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, al cărei președinte este. În cadrul ședinței a fost aprobată cererea de aderare a raionului Taraclia la Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și au fost discutate proiectele care vor fi depuse în cadrul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Iași.

„De la preluarea Președinției AESPN am susținut că prin intermediul acesteia trebuie să consolidăm colaborarea transfrontalieră și relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova. Interconectarea din cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru va ajuta administrațiile publice din ambele state să acceseze fonduri europene nerambursabile și să implementeze proiecte care să asigure prosperitatea comunităților noastre. AESPN este un instrument prin care putem contribui concret la racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și să îndeplinim astfel, împreună, unul dintre obiectivele acordului în baza căruia România oferă asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro Guvernului de la Chișinău.

Îi asigur pe toți partenerii noștri de peste Prut că au în Consiliul Județean Iași un susținător în parcursul lor democratic și european”, a declarat președintele Costel Alexe

După ce aderarea raionului Taraclia va fi parafată în Adunarea Generală a AESPN, Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru va reuni 30 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și 5 județe din România, respectiv Iași, Bistrița-Năsăud, Neamț, Prahova și Buzău.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?