Prima pagină » UPDATE: Ciucă anunță că dascălii vor primi tot ce au cerut. Ce conține acordul Coaliției

UPDATE: Ciucă anunță că dascălii vor primi tot ce au cerut. Ce conține acordul Coaliției

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că mâine va fi adoptat un memorandum prin care creșterile de salarii pentru dascăli vor fi garantate. Viitoarea grilă va avea ca sistem de referință salariul mediu brut pe economie pentru debutanți. Decizia a fost asumată printr-un acord politic al liderilor coaliției. 

“Așa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanții profesorilor, prioritatea Guvernului și a Coaliției majoritare a fost și rămâne aceea ca toți copiii să beneficieze de un sistem de învățământ performant, iar dascălii lor să primească recunoașterea importanței lor în societate. De aceea, ne-am asumat astăzi, printr-un Acord Politic al liderilor Coaliției de guvernare, garanțiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ. Mâine, Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație. Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie”, a scris pe Facebook premierul Nicolae Ciucă. 

În acordul politic al Coaliției este specificat că educația va deveni prioritatea Guvernului: 

“Noi, semnatarii prezentului angajament politic național, asumăm ca în acțiunile noastre viitoare să urmărim realizarea cu celeritate a următoarelor obiective:

  1. Abordarea cu prioritate a sectorului educațional în noua lege a salarizării unitare, plecând de la principiul stabilirii salariului de bază al profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie, urmând ca întreaga grilă de salarizare pentru personalul didactic să fie construită pornind de la acest principiu, care va fi asumat printr-un Memorandum al Guvernului României.
  2. Aplicarea reformelor prevăzute în noul pachet legislativ în domeniul educației, bazat pe viziunea Proiectului „România Educată”, urmând să fie adoptate cu prioritate măsurile prevăzute pentru valorizarea și susținerea cadrelor didactice și a întregului personal din învățământ.
  3. Continuarea investițiilor în infrastructura educațională, prin programele de finanțare naționale și europene”. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?