Prima pagină » DEZASTRU: 42.000 de persoane, în pericol din cauza inundațiilor, după distrugerea barajului de pe Nipru

DEZASTRU: 42.000 de persoane, în pericol din cauza inundațiilor, după distrugerea barajului de pe Nipru

by B. R.
0 comment

Aruncarea în aer a barajului de la Nova Kahovka, marți dimineață, a adus un adevărat dezastru. În jur de 42.000 de persoane sunt expuse acum riscului de inundaţii, iar alte sute de mii ar fi rămas fără apă potabilă. Unele persoane care aşteptau să fie salvate în zonele afectate au fost nevoite să îşi petreacă noaptea pe acoperişuri sau în copaci de teama apelor care creşteau, scrie presa internațională. 

Presa de stat din Rusia a anunţat că cel puţin şapte persoane sunt date dispărute în aşezarea cea mai apropiată de baraj, în timp ce în partea anexată a regiunii ucrainene Herson a fost declarată stare de urgenţă. Este de aşteptat ca nivelul inundaţiilor în unele dintre zonele afectate să atingă cote maxime în cursul zilei de miercuri. 

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc pentru aruncarea în aer a barajului de la Nova Kahovka, preşedintele Zelenski acuzând Rusia că a detonat o „bombă ecologică de distrugere în masă”. La rândul său, Putin susţine că Ucraina a efectuat atacul asupra barajului pentru a distrage atenţia de la ceea ce Moscova spune că sunt eşecurile contraofensivei Kievului.  

La mai bine de 24 de ore de la ruperea barajului, se simt consecinţele grave. În timp ce lacul de acumulare continuă să se golească, apele sale inundă terenurile în timp ce îşi croiesc drum în aval către Marea Neagră. Imaginile din satelit arată inundaţii masive pe ambele maluri ale fluviului Nipru, în special pe terenurile joase din sud, pe teritoriul controlat de Rusia. În unele comunităţi, apele au fost atât de mari, încât oamenii au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea pe acoperişuri şi să stea în copaci, aşteptând să fie salvaţi. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?