Prima pagină » Cătălin Predoiu a tranșat scandalul Schengen și a explicat cum a decurs intervenția pompierilor în noaptea exploziilor de la Crevedia. Mesaj de forță la Școala de vară a seniorilor liberali

Cătălin Predoiu a tranșat scandalul Schengen și a explicat cum a decurs intervenția pompierilor în noaptea exploziilor de la Crevedia. Mesaj de forță la Școala de vară a seniorilor liberali

by B. R.
0 comment
Discuții cruciale la Școala de vară a seniorilor liberali (OSNL). Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit despre intervenția dramatică a pompierilor la tragedia de la Crevedia care a cutremurat țara. Acesta a subliniat că intervenția s-a desfășurat conform procedurilor și că este în legătură permanentă cu cei responsabili cu salvarea de vieți omenești. În plus, acesta a spus că toți vor fi recompensați de instituția pe care o conduce. Referitor la aderarea României la spațiul european de liberă circulația, Predoiu a subliniat că țara noastră depune toate eforturile și că numărul de migranți a scăzut considerabil.  

 „În materie de intervenție la situațiile de urgență, pompierii și asistenții SMURD sunt ceruți ani de ani la intervenții în Uniunea Europeană, unele cu un buget mai mare decât al nostru. Acești oameni sunt eroi care își asumă meseria. Intervenția lor salvează vieți. Am discutat cu pompierii salvatori și pot să vă spun că mi-au zis că intervenția s-a desfășurat în regulă și că datoria acestei instituții a fost de a salva vieți, altfel putea fi o adevărată catastrofă. Au tot ce le trebuie și vor fi recompensați de MAI.”, a transmis Cătălin Predoiu. 

Șeful MAI a subliniat că România lucrează intens pentru aderarea la Schengen și că trebuie să demonstrăm că ne putem proteja frontierele. Vor mai exista discuții cu oficialii din Austria, a completat Cătălin Predoiu. 

„Încerc să învăț din istorie cât se poate. S-a mai dat o agendă la un moment dar și nu vreau să dau alt termen. La fel am procedat și cu MCV. N-aș vrea să rămânem cu impresia că Schengen e un dosar care se rezolvă la nivelul miniștrilor de Interne. E un dosar complex, care se lucrează pe mai multe paliere, de la mai multe instituții. Pot să spun cu certitudine că România are o poziție corectă, că ne facem bine treaba în protecția frontierelor, cifrele pe migrație în România au scăzut. Dacă vrem o nuanță diferită, dar fundamentală. Poziția Austriei e clară, ei au o problemă cu reorganizarea la nivel european a migrației. Sunt și alți pași de făcut, dar nu e doar un dosar cu Austria, ci unul la nivel european. Ceea ce e important e să mă asigur că facem protecția frontierelor și că scădem nivelul migrației.”, a transmis șeful de la Interne. 

În perioada 2-4 septembrie 2023, se desfășoară, în stațiunea Saturn, hotel Cleopatra, Școala de vară a seniorilor liberali. Reprezentanți ai organizațiilor județene de seniori ai Partidului Național Liberali vor avea o serie de întâlniri unde se vor dezbate problemele persoanelor vârstnice în contextul politic și economic actual. Principalul subiect al discuțiilor va fi cel al pensiilor, eliminarea inechităților din sistemul național de pensii, problemele din sistemul de sănătate și identificarea unor  soluții în acest sens, din perspectiva unei guvernări liberale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?