Prima pagină » Ciucă, la congresul UDMR: Extremismul nu trebuie să se dezvolte! Vocile radicale sunt din ce în ce mai multe

Ciucă, la congresul UDMR: Extremismul nu trebuie să se dezvolte! Vocile radicale sunt din ce în ce mai multe

by B. R.
0 comment

Nicolae Ciucă, premierul României, a participat azi la congresul UDMR desfășurat la Timișoara. Acolo, primul-ministru a susținut un discurs în care a tras un semnal de alarmă legat de extremismul care se dezvoltă în România.

“Eu cred că tot ce s-a întâmplat bun în această perioadă s-a datorat moderației. Trebuie să păstrăm moderația și să nu picăm în extreme. Trebuie să facem în așa fel încât să înțelegem că prin moderație respectăm valorile României și valorile UE. Sunt valori ale libertății individuale, ale fiecăruia dintre noi. Trebuie să evităm acea alunecare către retorica radicală. Din păcate, vocile radicalismului sunt din ce în ce mai auzite. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să facem în așa fel încât extremismul etnic, economic, identitar sau religios să nu se dezvolte. Va fi foarte greu după aceea să controlăm acest fenomen”, a spus premierul de la tribuna congresului UDMR.  

Nicolae Ciucă a dat de înțeles că guvernarea PNL, PSD și UDMR va continua, iar principalul scop al coaliției trebuie să fie atragerea de fonduri: “În această guvernare s-a reușit atingerea celui mai mare nivel de absorbție fonduri europene. A fost cea mai mare sumă de investiții din țara noastră. Indiferent în ce poziții ne vom afla, principalul obiectiv trebuie să fie să continuăm să absorbim mai mulți bani europeni și investițiile să crească. Cred că trebuie să realizăm viitoarea construcție politică în România pe aceste fundamente, să asigurăm guvernarea până în 2024, să facem în așa fel încât să găsim o linie de continuitate după 2024. Prezența celor 3 partide în coaliție nu face altceva decat să ne determine să strangem rândurile pentru a face față acestor provocari”, a pus primul-ministru Nicolae Ciucă.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?