Prima pagină » Ciucă: Reducem la jumătate numărul consilierilor demnitarilor

Ciucă: Reducem la jumătate numărul consilierilor demnitarilor

Premierul a anunțat măsurile stabilite în coaliție pentru a acoperi gaura la buget

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat măsurile stabilite în coaliție pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Angajările la stat vor fi înghețate, numărul consilierilor demnitarilor va fi redus la jumătate, iar cheltuielele ministerelor cu autovehiculele sau mobilierul vor fi scăzute cu 10 procente.

“Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii, să oprim achizițiile de autovehicule, de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice. Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal.Am stabilit că este necesară o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamenta”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

Nicolae Ciucă a anunțat și introducerea lanțului scurt de aprovizionare. Conform premierului, este vorba despre un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate. “Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite”, a completat primul-ministru Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?