Prima pagină » Rafila s-a răzgândit! Si-a amintit că a sesizat în februarie Spitalul Bălăceanca, DSP Ilfov și CJ Ilfov în legătură cu azilele groazei în urma sesizării CRJ, pe care acum 5 zile nu știa dacă a primit-o

Rafila s-a răzgândit! Si-a amintit că a sesizat în februarie Spitalul Bălăceanca, DSP Ilfov și CJ Ilfov în legătură cu azilele groazei în urma sesizării CRJ, pe care acum 5 zile nu știa dacă a primit-o

by B. R.
0 comment

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că a sesizat, în luna februarie, Spitalul Bălăceanca, Direcția de Sănătate Publică Ilfov și Consiliul Județean Ilfov în urma sesizării primite de la Centrul de Resurse Juridice privind azilele groazei. Rafila afirmă, într-un interviu pentru Spotmedia.ro că a făcut aceste sesizări, după ce acum cinci zile a declarat că nu știe dacă sesizarea CRJ din februarie a ajuns la Ministerul Sănătății.

„O să verific dacă acest document a ajuns la Ministerul Sănătății și dacă semnalează probleme care țin de Ministerul Sănătății”, declara miercurea trecută ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un briefing la Guvern. 

„Am primit trei sesizări din partea Centrului de Resurse Juridice (CRJ) în ianuarie și februarie, câte una pentru Centrul Sf. Gabriel, Centrul Armonia și Casa Cora. Ele ne solicitau verificarea modului în care Spitalul de Psihiatrie de la Bălăceanca efectua transferul pacienților către aceste centre pentru persoanele cu dizabilități (procedura de menținere a internării nevoluntare). Spitalul Bălăceaca nu este al MS, ci se află în subordinea Consiliului Județean Ilfov, la fel ca aceste centre.Am solicitat în luna februarie Spitalului Bălăceanca informații care să clarifice solicitarea CRJ, nu ne-au răspuns și am așteptat între timp un document oficial – un raport foarte consistent făcut de o organizație a Consiliului Europei care combate tortura și care a făcut o misiune de evaluare în România.” – Alexandru Rafila pentru Spotmedia.ro.

„Am solicitat, pe 20 februarie, DSP Ilfov să controleze aceste trei centre, încât să avem o situație reală a condițiilor de acolo. Pe data de 22 februarie, DSP Ilfov a răspuns că a verificat toate cele trei centre, iar singurele observații au fost legate de o manipulare necorespunzătoare a așternuturilor sau de lipsa cursurilor pentru noțiunile de igienă ale personalului. Pentru acestea DSP Ilfov a dat amenzi sau avertismente.” – Alexandru Rafila pentru Spotmedia.ro.

„Există o adresă pe care am trimis-o CJ Ilfov, inclusiv dlui președinte, pe data de 28 februarie. Corpul de control al MS a făcut o analiză a sesizărilor primite la MS, fie că discutăm de partea de sănătate publică sau de transferul pacienților, după care l-am sesizat pe dl. președinte al CJ Ilfov, în subordinea căruia se aflau și centrele pentru persoane cu dizabilități și Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca.” – Alexandru Rafila pentru Spotmedia.ro. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?