Prima pagină » Viktor Orban i-a scris lui Marcel Ciolacu, după discursul de la Tuşnad: poate e cu nororc

Viktor Orban i-a scris lui Marcel Ciolacu, după discursul de la Tuşnad: poate e cu nororc

by B. R.
0 comment
Premierul Ungariei Viktor Orban i-a mulțumit, într-o scrisoare, omologului său român, Marcel Ciolacu, pentru întâlnirea de la București, dar şi pentru că „a făcut ca Universitatea de vară de la Băile Tuşnad să se desfăşoare fără a fi tulburată”, a declarat, sâmbătă, pentru MTI, şeful biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi.  

„Aş dori să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Bucureşti. Vă mulţumesc dumneavoastră şi autorităţilor române pentru că aţi asigurat securitatea Universităţii de vară de la Băile Tuşnad şi pentru că aţi făcut posibil ca discursul meu de astăzi să se desfăşoare în mod paşnic şi fără tulburări”, i-a scris Viktor Orban lui Ciolacu. 

Orban i-a transmis, de asemenea, lui Ciolacu că poate conta pe sprijinul şi cooperarea sa în implementarea propunerilor făcute în timpul întâlnirii avute în cursul în cursul saptămânii. 

Sâmbătă, în discursul său de aproximativ o oră de la Școala de Vară a maghiarilor de la Băile Tușnad, premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că România are un nou prim-ministru, Marcel Ciolacu, al 20-lea de când el este prim-ministru.

„Poate e un număr cu noroc”, a spus ironic Orban. 

El a făcut aceste declarații după ce a spus că Ministerul Afacerilor Externe de la București i-a trimis un material în care i-a stabilit despre ce poate să vorbească şi despre ce nu poate, la școala de vară, context în care el a atras atenţia că Ungaria va prelua preşedinţia Consiliului UE şi „un obiectiv principal” va fi sprijinirea României pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?