Prima pagină » Protest de amploare în toate spitalele din țară! Medicii amenință cu GREVA GENERALĂ

Protest de amploare în toate spitalele din țară! Medicii amenință cu GREVA GENERALĂ

by B. R.
0 comment

Protest de amploare în toate unitățile medicale din țară! Angajații din sănătate au ieșit, din nou, în curțile spitalelor unde au protestat timp de jumătate de oră. Vor să tragă un nou semnal de alarmă în ceea ce privește situația din sistemul medical.   

Protest de amploare în toate unitățile medicale din țară! Medicii au ieșit în curtea spitalelor. Ei spun că prin ordonanța dată de Guvern nu se vor majora salariile, ci se vor acorda doar indemnizații. 

Unitățile medicale sunt obligate, conform legii, să se încadreze în plafonul de 30% cu sporurile și indemnizațiile, doar că majoritatea spitalelor din țară sunt deja la nivelul maxim al acestui plafon. 

Drept urmare, pentru a se putea acorda noi drepturi angajaților, spitalele vor fi nevoite să reducă din sporuri, ceea ce îi nemulțumește pe angajați.

Pe 6 iulie, angajații vor picheta unitățile medicale, iar dacă revendicările nu le vor fi ascultate va urma un miting națională la data de 12 iulie.

Dacă nici atunci nu se vor rezolva problemele lor, pe 19 iulie va fi o grevă de avertisment, iar pe 27 iulie va fi declarată greva generală. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?