Prima pagină » VIDEO | Tornadă devastatoare în Milano, după ce a căzut grindină mai mare decât portocalele

VIDEO | Tornadă devastatoare în Milano, după ce a căzut grindină mai mare decât portocalele

by B. R.
0 comment

O tornadă impresionantă a traversat nord-estul oraşului Milano şi o parte din Lombardia, lăsând în urmă pagube, după o săptămână în care s-au înregistrat temperaturi sufocante, relatează presa locală. 

Regiunea Lombardia a fost vizată de un cod portocaliu de vreme rea. Din Lombardia până în Veneto, au fost fenomene extreme: grindină mai mare decât portocalele, rafale de vânt la fel de rapide ca o maşină de Formula 1, pasaje subterane şi străzile ale oraşelor transformate în torenţi. Mai multe persoane au fost rănite.

Potrivit Corriere Della Sera, pompierii italieni au avut aproximativ 200 de intervenţii pentru inundaţii şi cădere de copaci. Grindina a avariat sute de maşini.

Mai multe videoclipuri, realizate de localnici în Milano, arată o coloană uriaşă de vânt care se înalţă în depărtare şi apoi se dezlănţuie peste oraş. Cerul s-a întunecat de parcă ar fi fost miezul nopţii, deşi era prânzul.

Tornada se adaugă numeroaselor fenomene climatice care au lovit Lombardia de o săptămână.

În Bergamo, rafalele de vânt au ajuns vineri la o viteză de uragan, de 200 km/h. În zona Mantua, din sudul regiunii, au fost furtuni violente cu grindină de mărimea unei portocale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?