Q&A-ul a fost apreciat de public în cadrul dezbaterii:”Măsuri europene pentru abandonul școlar, drepturi și ajutoare sociale”, existând astfel mai multă interacțiune cu publicul pe lângă clasicele discursuri și păreri împărțite între speakerii: Dorin Cojocaru, Monica Tatoiu, Dorina Barcari, Georgiana Teodorescu, Matei Ștefănescu și Petrișor Peiu.
Printre acestea, o întrebare interesantă a fost: “Cum pot fi tinerii motivați să-și continue studiile dacă în ziua de astăzi au apărut tot felul de metode prin care banii se pot face mai ușor?”
Georgiana Teodorescu spune că tot mai mulți studenți de la drept o întreabă de ce ar trebui să continue învețe dacă există tot mai multe metode de a face bani cu un efort minim. Aceasta evidențiază instabilitatea acestor metode de pe platforme cum ar fi tiktok și instagram, recomandând să nu avem încredere în asemenea forme de produs bani.
Neînțelegeri între speakerii de la dezbaterea măsurilor europene!
O altă persoanădin public a întrebat de ce copiii cu note de 3 și 4 nu sunt repartizați la școli profesionale. Poate pur și simplu liceele nu sunt pentru ei, nu li se potrivesc.
Aici nu a fost un răspuns exact. Doamna Monica Tatoiu s-a revoltat pentru modul în care s-a schimbat standardul bacalaureatului chiar la jumătate față de cum era în 1990, iar în continuare susținând că treapta a 2-a ar trebui reintrodusă. Totodată, ea spune că școlile profesionale s-au scos pentru că cele private aveau nevoie de oameni care să plătească taxele.
Ne vedem și pe Facebook!