Universitatea POLITEHNICA din București organizează în perioada 20 – 22 aprilie, cea de-a XII-a ediție a târgului educațional PoliFest, un eveniment unic prin care se promovează educația, inovația și tehnologia. Universitatea informează că „Polifest, va reuni, sub cupola Rectoratului, zeci de mii de participanţi – elevi, studenţi, profesori, părinţi, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.”
“Cel mai mare târg educaţional din domeniul ingineriei, organizat în Campusul UPB, va conecta comunitatea viitorilor ingineri cu cele mai vizionare companii din România. Piaţa muncii este într-o permanentă mişcare, astfel colaborarea dintre mediul academic şi cel economic este de o importanţă vitală. Cheia pentru creşterea productivităţii este reprezentată de comunicarea dintre toţi cei implicaţi în acest proces. Cel mai mare târg educaţional, Polifest, va reuni, sub cupola Rectoratului, zeci de mii de participanţi – elevi, studenţi, profesori, părinţi, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri“, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.
Pe tot parcursul evenimentului, participanții vor avea acces la conferințe științifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, prezentări de oferte educaționale și oportunități de angajare, precum și la o serie de manifestări conexe.
Evenimentul își propune să creeze o punte între mediul academic și cel economic și să ofere viitorilor ingineri o imagine mai clară asupra evoluției acestei profesii în raport cu progresul tehnologic.
“UPB crede în colaborarea universitară ca mijloc al progresului. În fiecare an am avut alături de noi cele mai importante companii de tehnologie din ţară. Ne dorim să le oferim viitorilor şi actualilor studenţi UPB un mediu de formare în care să poată intra în contact direct cu cele mai mari companii de tehnologie din ţară pentru ca aceştia să aibă un avantaj competitiv pe piaţa muncii. Acest eveniment dedicat educaţiei şi inovaţiei conectează elevii şi studenţii cu specialiştii universităţii noastre, cercetători sau cadre didactice. Totodată, reprezentanţii mediului de afaceri nu doar că le vor prezenta cele mai noi tendinţe din domeniu, ci le vor povesti şi despre ofertele de angajare sau oportunităţile de internship-uri. Eforturile universităţii de a sincroniza programa cu piaţa muncii se oglindesc în rata de angajare a absolvenţilor UPB, în primul an după absolvire aceasta depăşind proporţia de 90%”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.
Peste 1.800 de cercetători și cadre didactice, 100.000 de studenți și absolvenți ai UPB, dar și zeci de mii de elevi pasionați de domeniul ingineriei sunt așteptați să participe la cel mai mare târg educațional.
POLIFEST oferă sesiuni de networking între companii și studenți, absolvenți și cercetători, tururi în facultăți, prezentări de facultăți, laboratoare, oferte educaționale, dar și tombole cu premii zilnice pentru elevi, studenți și profesori.
Peste 70 de companii și institute de cercetare se vor reuni pentru a prezenta ultimele descoperiri tehnologice din domeniu și pentru a comunica cu vizitatorii despre inovație prin tehnologie, despre perspectivele unei cariere în inginerie, oferte de joburi, programe de practică, internship-uri și multe altele.
Foto: facebook.com/ PoliFest