Prima pagină » Amendamentele Coaliţiei la proiectul de lege privind pensiile speciale, admise în comisiile din Senat

Amendamentele Coaliţiei la proiectul de lege privind pensiile speciale, admise în comisiile din Senat

by A. Ionut
0 comment

Comisiile juridice de apărare și muncă din Senat au adoptat, astăzi, raport de admitere cu amendamente admise și respinse la proiectul de lege privind pensiile speciale.

Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii.

“Suntem într-o dezbatere importantă. Pe de o parte, sustenabilitatea fondului de pensii al României. Doi, discutăm și despre echitate socială. Vă înțeleg și poziția extrem de ingrată – trebuie să reprezentați o coaliție de guvernare, al cărui premier are o pensie specială de 18.000 de lei. Este și angajat al guvernul, este și pensionar de lux. (…) Trei – discutăm despre această grabă. Da, există un jalon PNRR și avem niște sume condiționate de reforma pensiilor speciale, care ar fi trebuit să facă un lucru cât se poate de simplu, să elimine pensiile speciale, trecând toate pensiile pe principiul contributivității”, a spus în timpul dezbaterilor Ștefan Pălărie, senator USR.

Virgil Guran, senator PNL, a spus că pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale.

” Sunt de acord cu contributivitatea, dar trebuie să reținem că în armată, în sistemul de apărare pensiile sunt acordate din bugetul acelor instituții, nu din bugetul asigurărilor de stat. Trebuie să ne referim exclusiv la pensiile speciale. Nu trebuie să ne jucăm cu acest lucru, mai ales în contextul actual”, a adăugat Guran.

El precizează că pensia medie la MApN este de 4.000 de lei, “pensie de subzistență la ora actuală”.

Reprezentanții sindicatelor din domeniul Apărării au cerut eliminarea pensiilor militarilor din PNRR.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?