Prima pagină » Florian Coldea și soția sa, Dorina, în centrul unor investigații de corupție și fond funciar

Florian Coldea și soția sa, Dorina, în centrul unor investigații de corupție și fond funciar

by A Ioana
0 comment
Dorina

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, se află în centrul unui scandal de amploare după ce a fost acuzat de trafic de influență. Pe data de 23 mai 2024, Coldea a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) după ce omul de afaceri Cătălin Hideg a susținut că acesta, împreună cu generalul Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă, i-au solicitat să plătească un onorariu de 700.000 de euro pentru a obține o condamnare cu suspendare. În urma acestor acuzații, cei trei sunt acum sub control judiciar.

Comunicatul DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu 24 mai 2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de patru persoane, inclusiv doi foști militari și un avocat. Aceștia sunt acuzați de trafic de influență, cu participație penală sub forma autoratului și complicității. În timpul controlului judiciar, inculpații nu au voie să părăsească teritoriul României și nu pot comunica cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a măsurii.

Inculpații vor depune cauțiuni de 500.000 lei pentru cei doi oameni de afaceri și avocat, respectiv 150.000 lei pentru al patrulea inculpat, fie prin consemnarea sumelor, fie prin garanții reale mobiliare sau imobiliare.

Citeste si despre

Tensiuni între Beijing și Moscova din cauza industriei lemnului

Implicarea soției lui Florian Coldea

Dorina Coldea, soția lui Florian Coldea, a fost și ea implicată într-un dosar înregistrat la Judecătoria Zalău. Dorina Coldea, care a fost colegă cu soțul său în cadrul SRI, este comandantul Centrului de Psihologie al SRI și cadru didactic la Academia Națională de Informații și Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a SNSPA. Ea primește un salariu de 10.120 de lei ca profesor universitar și 4.083 de lei ca asociat la SNSPA.

Numele Dorinei Coldea apare ca reclamant într-un dosar de fond funciar înregistrat pe 17 iunie 2022 la Judecătoria Zalău. Alături de ea, în acest dosar sunt și cinci rude, iar pârâți sunt alte trei persoane, Comisia Locală de Fond Funciar Zalău și Comisia Județeană de Fond Funciar Sălaj.

Aceste acuzații și proceduri juridice afectează grav reputația și cariera lui Florian Coldea și a soției sale, Dorina Coldea, implicând atât SRI, cât și instituțiile de învățământ în care sunt angajați.

Sursa foto Bugetul.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?