Prima pagină » Cine și de ce bagă bani în partidul lui Simion

Cine și de ce bagă bani în partidul lui Simion

by B. R.
0 comment

În 2022, partidul AUR – condus de George Simion, a primit în total aproape 90.000 din donațiile de la doar două persoane. Primul este Dimitrie Sturdza – 49.000 de lei și al doilea e Petrișor Cornel – 40.500 de lei. Dar cine sunt cei doi români darnici cu formațiunea extremistă?

Șerban Dimitrie Sturdza este urmașul familiei Sturdza, este un om de afaceri care activează în domeniul bancar, este Consul Onorific al Macedoniei la Constanța și a lucrat pentru bănci celebre ca J.P. Morgan sau Lehman Brothers. El a devenit cunoscut după ce a lansat zeci de atacuri la adresa Uniunii Europene.

„Nu mai e un secret că UE se află, azi, într-o criză gravă. Poate fi salvată, sau ne îndreptăm spre o Uniune Sovietică europeană? Am trăit în comunism. 23 de milioane de oameni nu aveam dreptul să deținem un pașaport, nu aveam dreptul la libera circulație, trăiam sub imperiul fricii, cenzurii, autocenzurii. Atunci, Europa occidentală era Europa liberă. Este ciudat pentru generația mea să constate că neomarxismul vine din partea țărilor considerate libere. Azi, suntem obligați să învățăm noua limbă de lemn a neomarxismului și să acceptăm pe lângă terminologia diabolică și reguli, obligații, îngrădiri ale libertăților noastre”, a afirmat Dimitrie Sturdza care nu a ratat nici subiectul gândacilor. “Ni se spune câți porci să avem în gospodărie, câți litri de țuică să producem pe an. Azi ni se spune să mâncăm gândaci în loc de produsele noastre tradiționale”, a tunat generosul donator al partidului AUR.

Cornel Petrișor, al doilea cel mai darnic sponsor AUR, este un om de afaceri român care s-a mutat în Statele Unite. Acesta este un fan declarat Donald Trump: „Sunt un republican care a visat întotdeauna la o formă de guvernământ în care poporul își decide propriul viitor. Cred cu tărie că nu este datoria și nici dreptul oligarhilor să stabilească ce e mai bine pentru toți. Nu putem lăsa ca cei care nu au privit niciodată în ochi dificultățile vieții de zi cu zi ale oamenilor dintr-o țară să decidă cum trebuie aceștia să trăiască. De aceea sunt republican și iubesc libertatea. De aceea voi lupta mereu împotriva tiraniei și a oricărei forme de injustiție și opresiune față de popor”, scria Cornel Petrișpr pe site-ul lui. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?