Prima pagină » Ciucă: ne facem treaba în mod onest, asigurăm stabilitate politică, luăm măsurile necesare pentru populație

Ciucă: ne facem treaba în mod onest, asigurăm stabilitate politică, luăm măsurile necesare pentru populație

by B. R.
0 comment
Investițiile, sprijinirea antreprenoriatului competitiv, crearea de noi locuri de muncă bine plătite, sprijinirea populației vulnerabile, dar și asigurarea unei administrații eficiente, prin reducerea numărului de ministere și de secretari de stat –  sunt prioritățile Partidului Național Liberal și liniile principale cu care intră la negocieri pentru actualizarea programului de guvernare. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook, care susține că PNL vrea respectarea întocmai a protocolului de guvernare. 
 
„Cele mai importante pentru Partidul Național Liberal rămân investițiile, sprijinirea antreprenoriatului competitiv, crearea de noi locuri de muncă bine plătite, sprijinirea populației vulnerabile, dar și asigurarea unei administrații eficiente – sens în care PNL susține reducerea numărului de ministere și de secretari de stat. De asemenea, a fost aprobat mandatul echipei de negociere pentru stabilirea structurii noului guvern. Prima noastră opțiune și cea pe care PNL o susține este, așa cum am afirmat și până acum, respectarea întocmai a protocolului de guvernare,” a subliniat prim-ministrul.
 
În plus, șeful Executivului susține că PNL vrea respectarea întocmai a protocolului de guvernare, dar că se pot face concesii bazate pe eficacitate, soluții și echilibru. 
 
„O a doua variantă de lucru permite ieșirea în afara cadrului deja trasat de protocol, dar cu rediscutarea lui, astfel încât fiecare parte să fie dispusă la concesii. O asemenea discuție nu se face pe funcții, ci pe eficiență și soluții pentru păstrarea unui echilibru în configurația viitorului cabinet, cu reducerea numărului de ministere, a secretarilor de stat și a șefilor de agenții. Trebuie să fie clar: PNL nu a cerut absolut nimic de la partidele din coaliție, în afara rămânerii în limitele protocolului. Preocuparea noastră este, în continuare, să ne facem treaba în mod onest, să asigurăm stabilitate politică și să luăm măsurile necesare în acest context, pentru populație și pentru mediul de afaceri”, a mai anunțat premierul. 
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?