Prima pagină » Iohannis: Cinstim astăzi memoria celor care și-au sacrificat viața. Mesaj de Ziua Forțelor Terestre

Iohannis: Cinstim astăzi memoria celor care și-au sacrificat viața. Mesaj de Ziua Forțelor Terestre

by B. R.
0 comment

Forțele Terestre reprezintă o componentă modernă a Armatei României, cu un rol determinant în garantarea suveranității, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale, a transmis, duminică, președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre. 

„Sărbătorim astăzi, 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, una dintre cele mai importante categorii de forţe ale Armatei României, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Aducem un omagiu tuturor celor care au servit sau servesc cu dăruire şi patriotism sub drapelele de luptă ale unităţilor Forţelor Terestre, în ţară sau în misiuni în afara teritoriului României, sub egida ONU, NATO sau a Uniunii Europene. Totodată, cinstim astăzi memoria celor care şi-au sacrificat viaţa, slujind cu onoare şi credinţă patria şi poporul român. (…) Astăzi, Forţele Terestre sunt o componentă modernă a Armatei României, cu un rol determinant în garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale”, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis, remis

Iohannis a adăugat că actuala criză de securitate din Europa generată de agresiunea militară „neprovocată” și „brutală” a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei a scos în evidență „încă o dată” importanța Forțelor Terestre române în asigurarea securităţii ţării noastre şi a Flancului estic al NATO.

„Forţele Terestre, împreună cu celelalte componente ale Armatei României şi alături de contingentele aliate prezente pe teritoriul ţării noastre, au o contribuţie importantă la întărirea posturii de descurajare şi apărare a NATO la nivel regional. Având în vedere actualele provocări de securitate cu care România şi întregul spaţiu euroatlantic se confruntă, este necesară continuarea procesului de creştere a interoperabilităţii Forţelor Terestre române cu structuri similare ale NATO, prin executarea în comun de misiuni şi activităţi de instruire. Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă şi va continua să fie un pilon de stabilitate şi un furnizor de securitate în regiune. Modernizarea şi înzestrarea Armatei României cu noi tipuri de armament şi echipamente constituie o prioritate pentru perioada următoare, iar alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare oferă premisele ca aceste obiective să fie atinse rapid”, a evidenţia şeful statului.

Potrivit președintelui, profesionalismul și abnegația militarilor din Forțele Terestre, probate în misiunile și activitățile de instruire pe care le desfășoară împreună cu aliașii țării noastre, reflectă nivelul „ridicat” de pregătire pe care îl au şi ambiţia de a se perfecţiona permanent.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?