Prima pagină » Când ajunge în România a doua tranșă din PNRR, anunțul ministrului Boloș

Când ajunge în România a doua tranșă din PNRR, anunțul ministrului Boloș

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a prezentat stadiu în care se află țara noastră în ceea ce privește îndeplinirea tuturor condițiilor pentru a doua tranșă din PNRR.

„Am început ziua la Parlamentul României, unde am prezentat Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor stadiul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență.

Dar cum putem să ne dăm seama pe unde suntem, dacă nu ne raportăm la un context și nu avem un orizont de comparație?

La nivelul Uniunii Europene, toate cele 27 state membre au planuri aprobate și semnate. Dar multe dintre ele, 16 mai exact, nu au nici măcar prima cerere de plată aprobată.

Noi suntem printre primii 7 la nivel european care au depus deja ce-a dea doua cerere. Asta în condițiile în care avem unul dintre cele mai complexe planuri, cu peste 500 ținte și jaloane.”

Perioada medie de aprobare a unei cereri este de 104 zile, așa cum s-a întâmplat și în cazul României, mai spune ministrul Boloș.

„Și pentru că se tot vorbește despre banii cheltuiți, aș puncta că la nivelul coordonatorilor de reformă s-au semnat până în prezent 8.551 de contracte de finanțare cu beneficiarii, cu o valoare totală de aproximativ 11 miliarde de euro. Așadar, se înțelege în ce direcție merg cele peste 6 miliarde de euro care au intrat deja în țară.”, a punctat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?