Prima pagină » Ce a rezolvat Ciolacu în plimbarea de la Bruxelles. A plecat să negocieze măsurile de austeritate, dar a ajuns tot la Schengen

Ce a rezolvat Ciolacu în plimbarea de la Bruxelles. A plecat să negocieze măsurile de austeritate, dar a ajuns tot la Schengen

by A. Ionut
0 comment

Marcel Ciolacu s-a plimbat până la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze cu decidenții europeni. Cel puțin aceasta a fost promisiunea premierului după ședința de Guvern de joi. Doar că socoteala de la Palatul Victoria nu se potrivește cu viziunea Comisiei Europene. Ciolacu a plecat cu pieptul umflat și s-a lovit de primul zid, căci deciziile ar fi luate deja, iar vizita premierului la Bruxelles este, de fapt, doar încă o plimbare „low-cost”.

Măsurile prin care Guvernul vrea să reducă deficitul bugetar nu sunt suficiente pentru țintele pe care România și le-a asumat. Mesajul a fost transmis miniștrilor Finanțelor, Fondurilor Europene și Muncii care s-au dus zilele trecute la Bruxelles pentru a negocia deficitul. Marcel Ciolacu, însă, a insistam să meargă personal să dreagă busuiocul. 

Norocul premierului care guvernează „cu mandatul pe masă” stă, însă, în echipa pe care o are în spate, oameni de bază, pregătiți să vâre eșecul sub preș. Dacă nu reușește să rezolve cu măsurile economice, măcar să ia ochii poporului cu veșnica problemă care „frâmântă” națiunea de multă vreme: Schengen! 

„Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat, astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie.
 
Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului.
 
Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale!”, a transmis Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook. 
 
 
 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?