Prima pagină » Scandal uriaș: Daea n-a vrut să discute cu oficialii din Ucraina despre criza cerealelor

Scandal uriaș: Daea n-a vrut să discute cu oficialii din Ucraina despre criza cerealelor

by B. R.
0 comment

Fermierii din Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România lansează acuzații dure la adresa ministrului Agriculturii. Mai exact, Petre Daea nu ar fi răspuns unei invitații oficiale din parte autorităților din Ucraina pentru a găsi o soluție la problema cerealelor ieftine care au invadat piața de la noi.

Fermierii spun că reprezentanții lor care au participat la discuțiile de la Bruxelles cu directorul general în Ministerul Agriculturii din Ucraina au aflat că o solicitare de la Kiev a fost trimisă încă de pe 17 martie la ministerul român, însă Petre Daea nu a răspuns nici până acum la această cerere. ”Considerăm că am depus toate eforturile pentru a aduce în fața dumneavoastră elementele necesare unor negocieri cu autoritățile europene, dar în acest context constatăm cu dezamăgire profundă că am fost lipsiți de respect prin faptul că nu ați răspuns cererii părții ucrainene și că nu s-a acționat cu celeritate în interesul sectorului agricol și agroalimentar din România”, arată fermierii români în scrisoarea pentru ministrul Agriculturii. Petre Daea este rugat să răspundă urgent solicitărilor ucrainenilor, iar agricultorii români se declară dezamăgiți că autoritățile de la Kiev „s-au văzut nevoite să facă apel la noi pentru a intra în dialog cu reprezentanții autorităților naționale din România și să faceți publică evoluția discuțiilor”.

Cei de la Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România îi cer chiar demisia lui Petre Daea „în cazul în care acest subiect nu este de interes pentru dumneavoastră”.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?