Prima pagină » Comisia Europeană intervine în scandalul diplomatic România-Ucraina. Cum se apără Kievul

Comisia Europeană intervine în scandalul diplomatic România-Ucraina. Cum se apără Kievul

by B. R.
0 comment

Comisia Europeană reacționează ferm la scandalul creat în jurul lucrărilor de adâncire a Canalului Bâstroe și neagă faptul că ar fi implicată. Ucraina a transmis Comisiei că face lucrări de „dragaj operațional” la porturile de pe Dunăre, dar nu plănuiește „lucrări majore” pe brațul Chilia sau canalul Bâstroe.     

Reprezentanții Comisiei Europene au anunțat  că sunt la curent cu scandalul diplomatic România-Ucraina, dar și cu dezbaterile aprinse din presa românească, unde circulă informații potrivit cărora Ucraina desfășoară lucrări majore pe brațul Chilia și pe Canalul Bâstroe ale Dunării. Comisia anunță că a cerut explicații autorităților ucrainene.

Astfel, Ucraina a justificat activitățile drept lucrări de întreținere, mai exact „dragaj operațional”, lucru confirmat și de declarațiile oficialilor ucraineni.

„Ministerul Transporturilor din Ucraina a răspuns că, într-adevăr, efectuează dragaj operațional (de întreținere) la danele porturilor lor de pe Dunăre și în alte locuri de pe Dunăre, pentru a garanta siguranța navigației. Cu toate acestea, Ucraina a negat că ar fi în desfășurare sau  planificate lucrări majore pe brațul Chilia al Dunării sau pe Canalul Bâstroe. În plus, Ucraina a reafirmat că va respecta cu strictețe și va adera la toate acordurile și convențiile internaționale relevante”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?