Prima pagină » TENSIUNE MAXIMĂ: pregătește Putin anexarea unei părți din Republica Moldova? Documentul-cheie semnat de dictator

TENSIUNE MAXIMĂ: pregătește Putin anexarea unei părți din Republica Moldova? Documentul-cheie semnat de dictator

by B. R.
0 comment

Cu două zile înainte de împlinirea unui an de la declanșarea invaziei, tiranul de la Kremlin a anulat un decret semnat la data de 7 mai 2012, care garanta respectarea suveranității, a integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei. Totul sub pretextul că „ar fi învechit”. Măsura vine în aceeași zi în care Volodimir Zelenski a avertizat că planul Rusiei este de a înlocui conducerea  prooccidentală a Moldovei. Astfel, Moscova și-ar dori să țină sub control Aeroportul din Chișinău, pentru a putea transporta soldați și echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria.  

„În scopul asigurării intereselor naționale ale Federației Ruse în contextul modificărilor substanțiale, care au avut loc în relațiile internaționale, dispun ca decretul președintelui Federației Ruse din 7 mai 2012 privind Măsurile de realizare a cursului politicii externe a Federației Ruse să fie recunoscut drept învechit”, se arată în noul decret publicat astăzi de Vladimir Putin.

Măsura de anulare a decretului semnalează că Moscova își reconsideră principiile recunoscute până acum în relațiile internaționale. Totul vine după discursul susținut în parlament, în care Putin a anunțat că războiul din Ucraina va continua  și că este un război de facto cu SUA și NATO. Putin a anunțat, de asemenea, că Federația Rusă își suspendă participarea la tratatul bilateral pe care îl are cu SUA în domeniul armelor nucleare.

De asemenea, Moscova a convocat-o pe ambasadoarea SUA, căreia i-a transmis ca Statele Unite să-și retragă oamenii și echipamentele militare din Ucraina, pentru că altfel vor fi considerate „ținte legitime” pentru armata rusă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?