Prima pagină » Klaus Iohannis și președintele Bulgariei, întâlnire la Sofia. Planul comun pentru aderarea la Schengen și pentru securitate

Klaus Iohannis și președintele Bulgariei, întâlnire la Sofia. Planul comun pentru aderarea la Schengen și pentru securitate

by A. Ionut
0 comment

Președintele Klaus Iohannis, va efectua miercuri, 15 martie, o vizită oficială la Sofia, Republica Bulgaria, la invitația Președintelui Rumen Radev, anunță Administrația Prezidențială.

Vizita are loc în continuarea dialogului susținut la nivel înalt dintre România și Bulgaria, atât în ceea ce privește cooperarea bilaterală, cât și în plan european și euroatlantic, având în vedere provocările de securitate generate de războiul din Ucraina.

Punctul central al vizitei va fi ridicarea relației româno-bulgare la nivel de Parteneriat Strategic, prin semnarea de către Președinții României și Bulgariei a unei Declarații comune în acest scop.

“Declarația de Parteneriat Strategic prevede intensificarea dialogului politic bilateral, încurajarea schimburilor economice și a cooperării transfrontaliere, îmbunătățirea conectivității și a infrastructurii dintre cele două țări, promovarea proiectelor dedicate dezvoltării regiunii Dunării, asigurarea securității energetice, promovarea energiei verzi. De asemenea, Declarația se referă la cooperarea în domeniul afacerilor europene, precum și la colaborarea întărită în domeniile apărării și securității, în contextul dificultăților numeroase provocate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, pentru a asigura susținerea în continuare a Ucrainei, întărirea Flancului Estic al NATO și restabilirea unui climat de securitate în regiunea Mării Negre”, se arată în comunicatul de la Cotroceni.

Totodată, cei doi înalți oficiali vor aborda și aspecte legate de combaterea migrației ilegale și protejarea mai eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene, pornind de la deciziile adoptate la Consiliul European din februarie.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?